Samtidens it-jente

Kjedelig fakta først: Jeg er en 21 år gammel jente fra Lillehammer. Som 19-åring flyttet jeg til Oslo og ble mer Oslo-jente enn Lillehamring da jeg bestemte meg for å studere informatikk ved Universitetet i Oslo.

Navnet mitt er Nina Hoddø Bakås og jeg er IT-jenta. Et pseudonym jeg liker å bruke på meg selv. Mye fordi jeg, da jeg begynte å blogge, ville blogge anonymt. For ja, jeg syntes det var flaut med blogg jeg også. Som moteblogger og informatikkstudent var IT-jenta det beste navnet jeg kunne komme på. Jeg er ingen it-jente, som defineres som samtidens mest trendsettende jenter. Gjerne en som skiller seg ut og mange ser opp til deg som et forbilde. Jeg er IT-jente fordi jeg er en informasjonsteknologi-jente, noe jeg synes har ganske lik definisjon som it-jente. IT er trendsettende, som IT-student og jente skiller man seg ut og jeg vil si at man går frem som et forbilde ved å gå mot strømmen.

Så hvorfor valgte jeg å studere informatikk og gå mot strømmen? Jeg er glad i å ikke gjøre som alle andre. Det kan også være at jeg ble påvirket av både mamma og pappa, som begge to har jobber innenfor IT. Selv om vi alle tre ble overrasket over valget mitt, så tror jeg ikke det er så vanskelig å forstå likevel. Jeg fant interessen for algoritmer og kryptografi på videregående og har alltid interessert meg for de sosiale mediene. En jobb som medieviter ville vært interessant, men der kan jobbene være noe smale, så jeg vil heller være hun som vet teknologien bak dem.

Teknologien er fremtiden og jeg vil ikke bare være en del av den, men også være med på å forme den.

Dette semesteret tar jeg emnet MNKOM3000 og det er egentlig derfor jeg har opprettet denne bloggen. Jeg har en blogg eller to fra før av, men det er alltid gøy å begynne med blanke ark. Emnets navn er Formidling og vitenskapsjournalistikk og er i grunn ganske selvforklarende. Vi skal her lære om hvordan formidle et vitenskapelig tema på en god måte gjennom fem forskjellige sjangre. Den første oppgaven er dette blogginnlegget og etterhvert kommer det både essay, kronikk og populærvitenskapelig artikkel. I tillegg skal vi holde en presentasjon. Jeg kommer nok til å skrive litt om det også.

Grunnen til at jeg har valgt dette emnet er fordi jeg har et eksponeringsbehov uten like og er glad i å formidle det jeg interesserer meg for. Det er heller ikke rent lite jeg finner interessant. Likevel er det jo noe som interesserer meg mer enn andre ting.

En av de tingene som interesserer meg ekstra mye er informasjonssikkerhet og personvern. Det er også noe jeg synes er viktig å formidle videre, for folk flest er ikke særlig flinke på informasjonssikkerhet. Hverken i hverdagen eller jobb-og skolesammenheng. Dette som jobb er vel det jeg ser på som drømmejobben, altså en formidlingsjobb. Med dette som mål har jeg også et mål og et ønske om å bli best mulig i formidling. Det er grunnen til at jeg tar dette emnet.

For meg er formidling noe som skal inspirere, både formidler og han som hører på.

Advertisements

Author: itjenta

Computer Science student in Oslo, Norway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s