10 grunner til å bli en IT-jente

I anledning kvinnedagen, som var i går, vil jeg rope litt ut om kvinner i IT-bransjen. Det er få av oss. Jeg vil prøve å oppmuntre til at flere jenter velger min retning og bidra til at flere skaper interessen rundt temaet.

Derfor har jeg satt opp ti veldig gode grunner til å bli en IT-jente og én grunn til å ikke skulle bli det. Om ikke disse klarer å lokke deg til å søke, så skjønner jeg ingenting..

Her er ti gode grunner til å ble en IT-jente:

 1. Du blir enormt ettertraktet i arbeidslivet.
 2. Du kommer alltid til å ha et ess i ermet når det kommer til å imponere på byen. Av en eller annen grunn synes de aller fleste at det er enormt imponerende at jeg studerer informatikk.
 3. De fleste antar du er smart med en gang de hører hva du studerer. Mest sannsynlig er det også sant.
 4. Du svømmer i gutter. Bokstavelig talt. Det er ingen hemmelighet at den største prosentandelen av IT-studentene er gutter, faktisk hele 75%. Det betyr likevel ikke at det er veldig få jenter, for når vi er 1500 studenter gjør det at vi er ca 300 jenter. Det skal derfor være helt mulig å finne seg venninner.
 5. Du kommer til å tjene så godt at du kommer til å få råd til å bli en ordentlig it-jente. Kanskje det jeg gleder meg mest til selv.
 6. Du kan jobbe innenfor så og si hva du vil. Alt kommer til å digitaliseres i nærmeste fremtid, så hvorfor ikke være med på å gjøre det? Om du egentlig vil bli frisør, så kan faktisk informatikk være noe for deg likevel. Ettersom frisørbransjen vil trenge digitaliseringen fremover den også. Andre muligheter er make up-artist, veterinær, lege osv..
 7. Apropos punkt nr 6. Det ble nylig sagt at fremtidens viktigste personer på et sykehus er informatikerne og dette er nok ikke den eneste bransjen dette gjelder i. Personen som sa detter er forresten lederen for det høyteknologiske forskningssentret Intervensjonssenteret og vinner av UiOs innovasjonspris, lege og professor i medisin Erik Fosse. Absolutt ikke en hvem som helst. Informatikk er fremtiden enten man synes det er kult eller ei, så hvorfor ikke ta en del av den og bli fremtidens viktigste mennesker.
 8. Du kan lage en rosablogg og få høre av andre at de synes det er enormt kult. Dette gjelder igrunn ikke bare informatikkjenter, men også andre realfagsjenter. Andre eksempler på det enn meg selv er Sunniva Rose, som har fått til masse stort via bloggen og at hun går ph.d i fysikk. Blant annet å få være på NRK i beste sendetid.
 9. Det blir brukt masse ressurser på oss. I hvert fall på UiO. Vi har vår egen IT-camp før vi begynner å studere og når studiene begynner har vi en egen jentedag. I tillegg har vi eget jente-rom og en egen jente-forening. Alt dette for å gjøre hverdagen som jente på informatikkstudiene noe enklere. Selv har jeg brukt lite av muligheten, men de er gode å ha.
 10. Sist, men absolutt ikke dårligst! Du får tittelen IT-jente. En tittel de fleste jobber beinhardt for(det må forresten it-studenter også, men ikke helt på samme måten). Tenk å få tittelen som en av samtidens mest

Grunner til å ikke bli IT-jente:

 1. Domenet http://www.itjenta.no er allerede tatt og kommer til å koste veldig mye å kjøpe det opp..

Som dere ser er det flere positive enn negative aspekter ved å bli en IT-jente, så det kan faktisk være en idé å ta med seg videre.

Advertisements

Author: itjenta

Computer Science student in Oslo, Norway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s